Voetbalvereniging in Losser

Opdrachtgever: Voetbalvereniging AJc’96 te Losser
Installateur: Oelderink Installatietechniek
Opstelling: CD 80 in combinatie met een 300 liter tank

 

Een warme douche voor de spelers en tegenstanders van voetbalvereniging AJc’96 te Losser.

Na een uitgebreide voorselectie en in overleg met alle betrokken partijen heeft ook voetbalvereniging AJc’96 te Losser gekozen voor een HR warm tapwaterbereider van Eco Heating Systems. De warmwaterinstallatie bestaat uit een hoogrendement doorstroomtoestel van 80 kW, dat is aangesloten op een RVS tank met een inhoud van 300 liter.

De uitgangspunten voor dit project: 25 douches, welke elke 30 minuten benut kunnen worden. De herstel- en laadtijden van het warmwatersysteem zijn hierop gebaseerd.

Oelderink Installatietechniek, eveneens uit Losser, maakt de thuiswedstrijd compleet en heeft het systeem geïnstalleerd en uitgebreid getest. De laadtijden komen overeen met de berekende waarden en liggen ruim binnen de gewenste hersteltijden. Het complete systeem is aangesloten op een circulatieleiding, die een gewenste temperatuur van 70 graden heeft. Door toepassing van een RADA spoel- en mengsysteem heeft voetbalvereniging AJc’96 nu de beschikking over een moderne en zeer gebruiksvriendelijke warmtapwaterinstallatie.

De voormalige stookruimte heeft een complete metamorfose ondergaan en is nu mooi overzichtelijk en goed toegankelijk. Het blijkt dat oudere tapwaterinstallaties veelal te groot zijn gedimensioneerd qua vermogen en voorraad en dat in de praktijk de tapwaterinstallatie een stuk kleiner kan worden uitgevoerd. Dit scheelt uiteindelijk in de verbruikskosten en in opstellingsruimte. Eco Heating Systems is altijd bereid om u hierbij te adviseren.