Over Eco Heating Systems

Eco Heating Systems, dé toegankelijke specialist voor warmte en warmwateroplossingen.
Wij ontwikkelen en fabriceren hoogrendementsketels voor de utiliteit. Door onze jarenlange ervaring hebben wij grote deskundigheid op het gebied van warmte en warmwateroplossingen ontwikkeld.

Onze kernkwaliteiten zijn:

 • Enthousiaste mensen die weten waar ze het over hebben en die de klant graag van dienst zijn
 • Mooie producten met unieke eigenschappen, zoals een RVS warmtewisselaar en een breed toepassingsgebied
 • Nederlandse producten vanuit een Nederlandse fabriek
 • Zeer korte levertijden en veel flexibiliteit
 • Marktconforme prijzen

Visie:
De visie luidt: “Eigenaren en beheerders van gebouwen bestemd voor professioneel gebruik zullen steeds hogere eisen gaan stellen aan gebruikte materialen en systemen. Warmte –en warmwater comfort moet optimaal geregeld zijn omdat mensen anders onvoldoende kunnen functioneren. De markt voor verwarmingstechnieken verschuift steeds meer naar alternatieve energie. Daarbij moet ook rekening worden gehouden met een bredere bandbreedte van de gaskwaliteit. Gasverwarming voor de utiliteitsmarkt zal noodzakelijk blijven maar ontwikkelt zich naar hybride systemen. Partijen zullen om een minimum aan onderhoud en een maximum aan comfort en zekerheid vragen, en willen in deze ontzorgd worden.”

Missie:
Wij zijn de toegankelijke specialist voor warmte –en warmwater oplossingen.

identiteitswielOnze unieke identiteit:
Wij willen aansluiten bij de wensen en behoeften van onze klanten (van eindgebruiker tot installateur en groothandel).
Het is onze uitdaging om voor deze klanten toegankelijk te zijn, te luisteren en mee te denken om zo gezamenlijk te komen tot pragmatische oplossingen om zowel de eindklant als de tussenhandel te ontzorgen.

Historie:

 • 1994
  Eco Heating Systems Groningen B.V. ontstaan vanuit een samenwerking met MAN Duitsland. De eerste ketels werden met name verkocht aan Duitsland en Verenigd Koninkrijk. De 15 tot 60 kW ketels voor de woningmarkt werden onder een private label verkocht.
 • 1996 – 1999
  Uitbreiding van het productpakket in capaciteit, types en toepassing. De ontwikkeling van wandhangende ketels voor verwarming en warmtapwater. Ontwikkeling van vloerstaande ketels in grotere capaciteit. Alle ketels voorzien van Sermeta Giannoni RVS wisselaars.
 • 1999 – 2003
  Aanpassing van het productpakket specifiek voor internationale OEM partners. Eerste leveringen aan de Verenigde Staten.
 • 2004
  Aanvang Nederlands utiliteitmarkt door opstart verkoop- en serviceorganisatie Nederland.
 • 2004 – 2012
  Verdere uitbreiding van het distributienetwerk in het buitenland.
 • 2012
  Uitbreiding verkoopteam NL (1 man NRD) buiten en binnen
 • 2016
  Update van het totale productprogramma naar het plus programma
  Onderdelen leverbaar via de landelijke groothandel Wasco en Rensa.
  Uitbreiding verkoopteam NL (1man)
 • 2017
  Nieuwe website, nieuwe huisstijl.
  Uitbreiding van het verkoopteam export (2 man) en verkoop NL (2man)
  Ontwikkeling van een nieuwe productrange NL en Export
  Interne verbouwing van het pand aan de Rigaweg 10 Groningen
 • 2023
  Uitbreiding van het verkoopteam internationaal en verkoop Nederland

Samenwerkingspartners:
wascorensakkDe belangrijkste onderdelen zijn verkrijgbaar bij deze landelijke groothandels Wasco en Rensa. Op termijn zal een aantal van onze producten (zoals de Ambassador+ en de Consul+) ook verkrijgbaar zijn via Wasco.

 

Voor EBI (Eerste Bijzondere Inspecties) en storingen werken wij samen met K&K brandertechniek. Zij kennen onze producten door en door en beschikken over de belangrijkste onderdelen in geval van storingen.

 

 

Wij werken aan marktinnovatie om op het internationaal (latent) aanwezige marktpotentieel in te kunnen spelen met bestaande- en nieuwe (deels nog in ontwikkeling zijnde) gasgestookte centrale verwarming- en tapwater verwarming toestellen. De nieuwe toestellen onderscheiden zich door hogere rendementen, lagere NOx & CO2 uitstoot, hoog modulatiebereik, kwalitatief hoogwaardige materialen en componenten, “state of the art” elektronica en een vooruitstrevend industrieel design.  Om een goede aansluiting te creëren op het marktpotentieel wordt er door ons geïnvesteerd in marktinnovatie.    Deze internationale marktinnovatie wordt mede mogelijk gemaakt door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

 

Certificering :

Om landelijk het aantal ongelukken door koolmonoxide terug te dringen, mogen werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties vanaf 1 januari 2023 alleen nog worden uitgevoerd door bedrijven die hiervoor gecertificeerd zijn. Eco Heating Systems is natuurlijk gecertificeerd.