Studenten Alfa College Groningen op bezoek bij Eco Heating Systems

Afgelopen dinsdag bracht een groep van 50 studenten installatietechniek van het Alfa College een bezoek aan Eco Heating Systems in Groningen.Na een hartelijke ontvangst kregen de studenten een presentatie van Salesmanager Rene Kleine. Tijdens deze presentatie maakten ze kennis met de diverse producten en diensten die door Eco Heating Systems worden geleverd. Er werd ook uitgebreid ingegaan op de veranderingen in technieken voor het leveren van warm water voor zowel de centrale verwarming als tapwater, zowel in het heden als de toekomst.

Traditioneel gezien was Eco Heating een leverancier van gasgestookte ketels voor utiliteitsgebouwen. Echter, sinds het begin van dit jaar is het assortiment uitgebreid met warmtepompen. Met name de combinatie van een ketel en een hybride warmtepomp blijkt voor veel klanten in de utiliteitssector een effectieve oplossing om zowel op energiekosten als CO2-uitstoot te besparen. Eco Heating heeft deze hybride inzet van ketel en warmtepomp met grotere vermogens verder ontwikkeld, zodat voor elke klant een oplossing op maat mogelijk is.

 

 

Na de presentatie werden de studenten in kleinere groepen rondgeleid in de productiehal. Hier kregen ze meer inzicht in de productielijn, waar ze uitleg kregen over de producten en het inregelen van ketels. Bij de warmtepompen werd specifieke uitleg gegeven over de werking en toepassingen, inclusief de hybride vormen in combinatie met ketels.