NH Hotels in Amsterdam, vier stuks CD+

Opdrachtgever: NH Hotels
Installateur: Twiske Installatiebedrijf B.V.
Opstelling: 4 stuks CD 180 in combinatie met 2 stuks 450 liter voorraadtank

Installatiebedrijf Twiske kreeg de opdracht om voor NH Hotels het nieuwe hotel Musica te voorzien van een warmwaterinstallatie. Het hotel heeft honderdvierentwintig kamers, die zijn voorzien van een bad en een douche. Daarnaast is er nog een restaurant met honderdvijftig zitplaatsen.

Als oplossing is gekozen voor 4 stuks CD ketels met elk een vermogen van 180 kW. De combinatie van Eco Heating Systems toestellen en twee stuks voorraadtanks zorgt voor een compacte installatie, waarbij relatief weinig warm water wordt opgeslagen. De stilstandsverliezen worden beperkt, terwijl er tijdens de piekmomenten in de ochtend voldoende warm water geleverd kan worden door het opgestelde ketelvermogen.

Eco Heating Systems heeft NH Hotels zelfs geadviseerd om slechts drie ketels te installeren, die volgens onze berekeningen ruim in de tapwaterbehoefte kunnen voorzien. In overleg met en op verzoek van de opdrachtgever is besloten om toch een extra vierde ketel te installeren. Na oplevering heeft NH Hotels een mooie tapwaterinstallatie gekregen, waarbij de hotelgast 100% zeker is van warm water door toepassing van meerdere toestellen. Tijdens een verblijf in dit uitstekende viersterrenhotel is de gast verzekerd van comfort en een comfortabele douche in de ochtend.