Nedmag in Veendam, 2 stuks Senator+ 400

Installateur: Engie
Opdrachtgever: Nedmag
Project: vervanging verwarming kantoorgebouw
Opstelling: 2 stuks Senator+ 400

Nedmag is een innovatief bedrijf dat voortdurend bezig is haar processen te verbeteren en nieuwe toepassingen voor hoogwaardige producten te ontwikkelen. Zo is er continue aandacht voor energiebesparing, maar ook voor nieuwe toepassingen zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van calciumzout voor de zuivelindustrie en voor bierbrouwerijen, en de ontwikkeling van magnesiumhydroxide voor milieutoepassingen. Nedmag wil in de komende jaren verder gaan met investeringen in procesverbetering en innovatieve toepassingen. Veel van Nedmag’s producten kennen internationale afnemers.

Het succes van Nedmag berust voor een belangrijk deel op de unieke magnesiumzoutlaag die zich in miljoenen jaren heeft gevormd op een diepte van 1500-1800 meter in het noorden van Nederland. Deze laag bevat magnesiumzout van een ongeëvenaarde zuiverheid die daardoor ook uitermate geschikt is voor Health & Wellness toepassingen.

Nedmag telt circa 140 personeelsleden voor productie en kantoor. Voor de verwarming van het kantorencomplex heeft Eco Heating Systems het Centrale Verwarmingssysteem geleverd. Voor dit gebouw leveren 2 Senator+ units in het totaal meer dan 800 kW aan verwarming.

Nedmag is grootafnemer van speciaal hoogcalorisch aardgas voor het productieproces. Dit geurloze aardgas wordt rechtstreeks via Gasterra ingekocht en toegepast voor het productieproces en voor de verwarming van het kantoorgebouw.

Zowel de engineering als de installatie van de stookruimte is gedaan door Engie. Omdat het om vervanging van het bestaande systeem ging en het buiten rond het vriespunt was, heeft Engie met man en macht gewerkt om de installatie zo snel mogelijk op te leveren. Het kantoorpersoneel kon dit wel waarderen.