Health Sciences in Groningen, CV + warm water

Project: PRA Health Sciences Groningen
Installateur: BAM Techniek Regio Noordoost
Opstelling: 4 stuks SB+ 120
Opstelling: 2 stuks CD+ 100 met 750 liter tank

 

 

PRA is specialist in geneesmiddelenonderzoek met vrijwilligers. De vrijwilligers in de onderzoeken zijn gezonde mensen, maar soms ook patiënten. De artsen en onderzoekers van PRA bestuderen het effect en de eventuele bijwerkingen van nieuwe of verbeterde medicijnen. Uitgebreid onderzoek op mensen is een verplichte stap in de ontwikkeling van geneesmiddelen. Pas na veelvuldig onderzoek met goede resultaten mag een nieuw geneesmiddel op de markt worden gebracht.

Om het verblijf van de deelnemers in diverse verblijfsruimte zo comfortabel mogelijk te maken en om daarnaast de vele onderzoeksruimten en laboratoria van warmte en warm water te voorzien, heeft Eco Heating Systems de complete installaties mogen leveren in samenwerking met BAM Techniek Regio Noordoost.

Voor de CV-installatie is er gekozen voor een opstelling van 4 stuks SB 120 ketels in cascade. Warm water wordt geleverd door een dubbele opstelling van 2 stuks CD+100 ketels met een voorraadvat van 750 liter. Beide installaties kunnen ruimschoots voorzien in de behoefte van zowel de vrijwilligers als de diverse medewerkers bij PRA.

Dankzij een goede voorbereiding, de juiste afstemming en een prettige samenwerking tussen ons en de installateur biedt PRA Health Sciences Groningen de komende jaren een perfect onderkomen voor zowel het onderzoek van medicijnen als voor het verblijf van de vrijwilligers, die dit onderzoek mogelijk maken.