Eco Heating Systems: Innovatieve Warmtepompen voor Geluidsgevoelige Omgevingen

In de afgelopen jaren is de warmtepomp een populaire keuze geworden voor verwarming en koeling in de bedrijfsgebouwen , mede dankzij de groeiende nadruk op duurzaamheid. Hoewel warmtepompen veel voordelen bieden, zoals energie-efficiëntie en het verminderen van CO2-uitstoot, is een vaak gestelde vraag het geluid dat ze produceren zeker als deze bedrijfsgebouwen in een woonomgeving staan.


Wat veroorzaakt het geluid van een warmtepomp?

  • Compressoren

De compressor is het hart van de warmtepomp en is vaak de grootste bron van geluid. Het comprimeert het koelmiddel, wat nodig is voor warmtewisseling. Dit proces kan trillingen en geluidsgolven veroorzaken.

  • Ventilatoren

Om warmte effectief over te dragen, gebruiken warmtepompen ventilatoren. Deze ventilatoren kunnen op hoge snelheden draaien, wat leidt tot geluidsproductie, vooral als de ventilatorbladen niet optimaal zijn ontworpen of uitgelijnd.

  • Vibraties

Alle bewegende delen in de warmtepomp, waaronder de compressor en de ventilator, kunnen vibraties veroorzaken. Deze vibraties kunnen resoneren door de constructie van het gebouw, wat het geluidsniveau verhoogt.

  • Stromingsgeluiden

Dit is het geluid dat wordt geproduceerd door de beweging van het koelmiddel door de leidingen en de warmtewisselaar. Dit kan variëren afhankelijk van de snelheid en druk van het koelmiddel.

Hoe kunnen we het geluid het van een warmtepomp beheersen?

 

  • Locatiekeuze

De plaatsing van de warmtepomp is cruciaal. Het installeren van de warmtepomp in een minder gevoelig gebied kan de impact van het geluid op de omgeving verminderen. Eco Heating Systems heeft ervaring in opstellen van onze warmtepompen en kan hierover al bij start van een project advies over geven.

  • Geluidsisolatie

Het toepassen van geluidsisolerende materialen rond de warmtepomp kan helpen het geluid te verminderen. Dit kan variëren van speciale behuizingen en lamellen van de warmtepomp tot het aanbrengen van isolatiemateriaal in muren en plafonds.

  • Onderhoud

Regelmatig onderhoud kan helpen om geluidsproblemen te voorkomen. Dit omvat het controleren van de ventilatorbladen, het verzekeren van de juiste uitlijning van bewegende delen, en het controleren van het koelmiddelsysteem.

  • Innovatieve ontwerp Eco Heating Systems

Eco Heating Systems werkt continu aan het verbeteren van het ontwerp van warmtepompen om het geluid te verminderen. Dit omvat verbeteringen in compressor- en ventilatortechnologie.

De Ultra Stille GHS warmtepompen van Eco Heating Systems zijn speciaal ontworpen voor gebruik met R290, een natuurlijk koudemiddel. Deze units zijn ideaal voor toepassingen waar geluidsoverlast minimaal moet zijn. De warmtepompen zijn een perfecte mix van maatvoering, geluidsisolatie en hoge prestaties. Ze zijn ontwikkeld voor de meest veeleisende verwarmingstoepassingen. Bovendien hebben deze warmtepompen een energielabel A++.

Voor meer informatie over warmtepompen en ketels neem contact met ons op.