Ariënhuis in Glanerbrug, CV + warm tapwater

Opdrachtgever: AriënsZorgpalet
Installateur: Klein Poelhuis Installatietechniek
Opstelling: 3 stuks Ambassador+ 100 en 1 stuks CD 120 warmwaterketel

 

Het Ariënhuis in Glanerbrug is een verzorgingshuis, dat gedeeltelijk is gehuisvest in een monumentaal kloostergebouw. Door de huidige nieuwbouw en de gefaseerde sloop van de bestaande locatie wordt er een nieuw en modern verzorgingshuis gerealiseerd met uitgebreide facilitaire voorzieningen.

De door de opdrachtgever AriënsZorgpalet geselecteerde installateur Klein Poelhuis Installatietechniek is belast met de complexe installatietechnische werkzaamheden voor dit project. Met name het combineren van het bestaande monumentale bouwdeel met de nieuwe en moderne verzorgingsvoorzieningen heeft een behoorlijke impact op de uitvoering van de werkzaamheden.

Voor de techniek zijn onder andere een warmtepomp geïntegreerd met een zonnecollectorsysteem, dat het complete dak benut. Het gebouw kan zodoende het gehele jaar zowel verwarmd als gekoeld worden m.b.v. een vloer(verwarmings)systeem. Daarnaast is er in de techniekruimte een WKK opstelling gerealiseerd, is de mechanische ventilatie voor het complete gebouw er gesitueerd en zijn ook de warmte- en warmwatertoestellen van Eco Heating Systems er geplaatst.

Alle genoemde partijen kijken met trots en veel plezier terug op dit mooie project. De gefaseerde uitvoering, de lange doorlooptijd en het benodigde overleg zijn als zeer prettig en constructief ervaren. En het allerbelangrijkste: de opdrachtgever is tevreden met een modern en veelzijdig toepasbaar zorgcentrum.

Voor meer informatie over onze producten kunt u contact met ons opnemen.