Het Muziekcentrum in Enschede, zeven CV-ketels

Opdrachtgever: Het Muziekcentrum Enschede
Installateur: Cofely & Strukton
Opstelling: 7 stuks Ambassador+ 180

 

Het Muziekcentrum in Enschede is een schitterende symfonie tussen Eco Heating Systems, Cofely en Strukton. Eco Heating Systems heeft hier de nieuwe Ambassador+ geleverd en installateurs Cofely en Strukton hebben gezamenlijk de, tot nu toe, grootste verwarmingsinstallatie met de nieuwe Ambassador+ neergezet.

De installatie bestaat uit zeven stuks Ambassador+ 180 CV-ketels met een gezamenlijk vermogen van meer dan 1200 kW, die het gehele gebouw verwarmen. Het Muziekcentrum is één van de belangrijke concertzalen van Nederland. In de twee zalen, de concertzaal met 1054 stoelen of 1800 staanplaatsen en de kleine zaal met 200 stoelen, kunnen muziekliefhebbers jaarlijks terecht voor meer dan 130 concerten.

Strukton en Cofely hebben hier de oude ketels vervangen door een compacte cascadeopstelling met onze Ambassador+ toestellen. Door de complete levering is het geheel simpel op te bouwen en snel te installeren. Hierdoor heeft men de renovatie snel kunnen uitvoeren en zijn alle betrokkenen zeer trots op het uiteindelijke resultaat.