pH waarde vs. betrouwbaarheid.

grafiek pH waarde

Eco Heating Systems levert al vele jaren Hoog Rendement cv-ketels voor toepassing in m.n. de utiliteit. Bij het ontwerp en keuze van materialen is destijds dan ook gekozen voor materialen die onder extreme omstandigheden optimaal kunnen blijven presteren.

 

De zuurgraad (pH) van het cv-water speelt een duidelijke rol bij de betrouwbaarheid. Zeker in oude installaties kunnen de waardes flink oplopen tot ongewenste hoogte. Temperatuur en gebruikte installatiematerialen leiden, naast de leeftijd, regelmatig tot schade aan m.n. de warmtewisselaar van de cv-ketel. Dit veelal ten gevolge van een te hoge pH graad.

Het meten, analyseren en daarna behandeling van het transportmedium (cv-water) is dan zeker aan te bevelen. Uit de grafiek blijkt dat roestvast staal (rvs) een ruime betrouwbaarheid laat zien en goed bestand is tegen een te lage of te hoge pH waarde.

De voordelen van levensduur, betrouwbaarheid etc. zullen duidelijk zijn en was dit voor Eco Heating Systems te kiezen voor een roestvast stalen warmtewisselaar!