Een hybride toepassing van een warmtepomp is de snelste en efficiëntste manier van verduurzamen van je bedrijfspand

Een uitbreiding van de huidige cv-installatie met een warmtepomp kan veel meer voordelen opleveren dan je aanvankelijk zou denken. Ondanks dat je niet volledig van het aardgas af bent bespaar je met een hybride-opstelling meer dan 76% van het huidige gasverbruik en reduceer je hiermee ook je Co2 uitstoot. Deze besparing kan worden gerealiseerd met een warmtepomp die slechts 21% van de totale warmteafgifte levert.

Werking Hybride cv-systeem


Een hybride cv-systeem is een combinatie van een elektrische warmtepomp en een cv-ketel op gas.
De warmtepomp haalt zijn warmte uit de omgeving, bijvoorbeeld uit de (buiten)lucht of bodem, verwarmt hiermee de ruimtes en gebruikt hierbij geen aardgas.
Een warmtepomp heeft de eigenschap dat deze met een buitentemperatuur van rond de +7° C het meest efficiëntst de gewenste warmte kan leveren. Aangezien er in ons klimaat vele dagen rond deze +7° C (buitentemperatuur) zijn zal de warmtepomp een grote bijdrage leveren aan de totale warmtebehoefte in een totaal jaar.
Wij hebben een voorbeeldcase gemaakt. Hierbij zijn we uitgegaan van een hybride systeem waarbij slechts 20% van het totale benodigde vermogen voor verwarming wordt geleverd door een warmtepomp. Hierin zien we dat de warmtepomp in 76% van de benodigde warmte over een heel jaar kan voorzien, waardoor er 76% bespaard wordt op het aantal m3 gas.

Wil je weten hoe deze resultaten precies worden berekend?

Download hieronder een uitwerking van een voorbeeldcase waarbij de berekening voor een hybride systeem stap voor stap wordt uitgelegd.

Wil je laten berekenen hoeveel jij kunt besparen?

Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs.

ONZE ADVISEURS