Warmtepompen alsmaar populairder

Op het moment zien we in de markt een aantal ontwikkelingen waarvan de komst en stijgende verkoop van de warmtepomp het meest significant is.

Sinds dat de warmtepomp zijn introductie op de markt zag, is de verkoop ervan relatief laag. Mensen weten vaak niet wat zo’n warmtepomp nou precies doet en wat de voordelen zijn wanneer je er één aanschaft. Zoals bijvoorbeeld zichtbaar is in de grafiek van het Centraal Bureau voor de Statistiek, is de verkoop van warmtepompen in Nederland het jaar 2020 op 2021 met ongeveer 50% gestegen. Zo waren er dus ongeveer 939.000 huishoudens in Nederland met een warmtepomp en zo’n 402.000 panden in de utiliteitssector.

In dit nieuwsbericht vertellen we graag over de warmtepomp die wij aanbieden: de GH warmtepomp met een verwarmingsvermogen tot 222 kW! We begrijpen als geen ander dat het erg lastig is om overzicht te houden wanneer je een keuze moet maken voor de aankoop. Is het überhaupt rendabel om een warmtepomp te nemen in jouw pand, of moet er nog veel gebeuren? We hebben de meest belangrijke voordelen en verschillen met traditionele gasketels voor je op een rijtje gezet:

CO2 besparing

 • Bij gebruik van groene stroom is de CO2 uitstoot gereduceerd tot 0 en bij grijze stroom is de vermindering van CO2 ongeveer 40% ten opzichte van een gasketel op aardgas.
 • Je kan zowel verwarmen als koelen en daarmee de binnentemperatuur regelen in de zomer en winter.

Propaan warmtepomp

 • De GH warmtepomp die wij aanbieden maakt gebruik een natuurlijk koudemiddel: propaan (R290). Dit betekent dat het niet onderhevig is aan F-gas restricties. Mocht er koudemiddel ontsnappen uit de warmtepomp, dan is dit dus niet giftig. Het is wel brandbaar maar dankzij onze ATEX componenten en sensor is er geen ontstekingsgevaar in de compressorruimte.
 • Onze propaan warmtepomp is een ‘monoblock’ en is daarom eenvoudiger te installeren dan een ‘split unit’ dat een buiten en binnen unit kent.
 • Onze warmtepomp heeft een ODP (Ozon Depleting Potential) van 0 en een GWP (Global Warming Potential) van 3. Dit heeft dus vrijwel geen negatief effect op het klimaat. Ter referentie hebben traditionele koudemiddelen zoals R410A een GWP van 2088, oftewel 1 kg van koudemiddel R410a staat gelijk aan 2088 kg aan CO2!

Hybride systeem opties

 • Wij kijken samen naar jou naar het best passende systeem. Voor elke situatie vinden we een oplossing die het beste bij jou wensen past.
 • In geval van storing heb je altijd een back up wat kan draaien. Dit is bijvoorbeeld erg belangrijk in ziekenhuizen of verzorgingstehuizen waar de mensen niet zonder verwarming kunnen zitten.
 • De mogelijkheid om je investering te spreiden en uit te bouwen. Je kan op elk gewenst moment de beslissing maken om een extra warmtepomp bij te zetten. Jouw energietransitie op jouw tempo.

En waarom je dan de warmtepomp van EcoHS? Simpel, door de uitermate goed verzorgde service die wij bieden:

 • Op werkdagen kan je altijd binnen komen lopen tussen 8:00-17:00.
 • Komt dat niet uit, of is het te ver rijden? We zijn we telefonisch bereikbaar voor ondersteuning en service van 07:00-22:00.
 • Wij bieden gespecialiseerde trainingen voor installateurs aan. Hierbij vertellen we alles over de selectie en toepassing, inbedrijfstelling, onderhoud en overige werkzaamheden van onze producten.

Hebben we je interesse gewekt? Klik dan hier voor onze warmtepompen.