Concert- en theaterpodium De Oosterpoort in Groningen

 

Project Verwarming en warmtapwatersysteem Concert- en Theaterpodium De Oosterpoort
Locatie Groningen
Opdrachtgever Gemeente Groningen
Installateur Croonwolter&dros
Adviseur Raadgevend Adviseur Deerns
Looptijd Zomer 2017
Producten 4 x Senator+ 550, 2x Ambassador boilers 120, 1x Consul+35-150

 

Het project

Concert- en Theaterpodium De Oosterpoort in Groningen is al jaren het kloppend cultureel hart in Groningen. In 2016 is het theater volledig gerenoveerd. Het interieur heeft een facelift ondergaan en ook aan de buitenkant is er het één en ander gerenoveerd. De volgende stap, het verbeteren van het verwarmingscomfort,  werd  eind 2016 gezet door Raadgevend Adviseur Deerns in overleg met de opdrachtgever de Gemeente Groningen. Daarnaast moest ook het douchewater voorzien worden van energie efficiënte systemen.

 

Noordelijke referentie

Al vroeg in de voorbereidende fase zijn de contacten tussen de Groningse onderneming Eco Heating Systems en de Gemeente Groningen weer aangehaald. Nog in 2015 had de Gemeente vertrouwen in ons gesteld met de opdracht voor de verwarming van Congrescentrum en Sportpaleis Martiniplaza.  Toen waren wij als Noordelijke bedrijf al erg blij met zo’n referentie in het Noorden. Het is mooi dat we met De Oosterpoort nu ook weer zo’n omvangrijk project mogen uitvoeren voor de Gemeente Groningen.

  

De uitvoering

Het ontwerp van Raadgevend Adviseur Deerns is in overleg met Eco Heating Systems tot stand gekomen. De vier Senator+ units zijn als vloerstaande units goed voor meer dan 2 MegaWatt verwarmingsvermogen en zullen de grote zaal van het theater zonder problemen verwarmen. De Senatoren worden gecascadeerd en dus aangestuurd als één unit. De rookgasafvoer gebeurt door middel van een rookgascollector van de firma Hogenu met een verticale afvoer van circa 23 meter. De twee wandhangende Ambassador boilers leveren samen 250 kW en verwarmen het Dia gebouw.  Voor de douche- en warmtapwatervoorzieningen van de artiesten is een Consul+ 35-150 ingezet. Een HR douchewatervoorziening die snel veel warm water kan leveren. De installatie wordt in de zomer van 2017 uitgevoerd door installateur Croonwolter&dros waarmee Eco Heating Systems al meerdere projecten heeft gedaan.

 

Samenwerkingspartners

croonwolter&dros  deerns  hogenu gemeente groningen