De Kracht van Warmtepompen in CV-Systemen ook in bedrijfspanden

Door een warmtepomp toe te voegen aan een bestaande cv-systeem, kun je onverwachts veel winst behalen. Hoewel je nog steeds enigszins afhankelijk blijft van aardgas, leidt een hybride systeem tot een gasbesparing van meer dan 76%. Dit heeft ook een gunstig effect op de vermindering van je CO2-uitstoot. Interessant is dat deze aanzienlijke besparing wordt bereikt terwijl de warmtepomp slechts voor 21% bijdraagt aan de totale warmteproductie.

Hybride toepassing van een warmtepomp

In onze whitepaper ‘Hybride toepassing van een warmtepomp’ (Een stappenplan voor de berekening van je besparing) bespreken we hoe aanzienlijke besparingen op gasverbruik en CO2-uitstoot gerealiseerd kunnen worden door een hybride verwarmingssysteem, bestaande uit een warmtepomp en een gasgestookte ketel.

Het document bevat een gedetailleerd stappenplan om de potentiële besparingen te berekenen, inclusief het verzamelen van gegevens over gasverbruik en graaddagen, en het bepalen van het gemiddelde gasverbruik per graaddag.

Vervolgens wordt de werking van de warmtepomp in verschillende temperatuurcondities geanalyseerd om de verwachte besparingen op gasverbruik en de toename van elektriciteitsverbruik te schatten. De whitepaper illustreert dit proces met een voorbeeldcase en benadrukt de economische en ecologische voordelen van een hybride systeem.